Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor SNAILSGARDENHORECA

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Ślimaki smażone - składniki:40
ślimaków obgotowane w solance -
tuszki1
czosnekcebula dymkatymianekliść laurowybiałe wino 100 ml
pietruszka natkaparę łyżek
mlekamąkaolejsólpieprzŚlimaki smażone - sposób przygotowania: 1. Ugotuj
ślimaki w wywarze z
czosnku,
cebuli,
tymianku,
liścia laurowego,
wina przez jedną godzinę. 2. Zanurz
ślimaki w osolonym i doprawionym
pieprzem mleku. Obtocz
ślimaki w
mące i smaż na
oleju na złoty kolor. 3. Wykonaj osobno sos z
pietruszki,
czosnku, odrobiną
białego wina i
oleju. 4. Zalej
ślimaki sosem, podawaj na gorąco. Do sosu można dodać trochę
musztardy, sos będzie wówczas
bardziej pikantny. Przepis ten jest autorstwa Anachreona, nadwornego kucharza księcia Talleyranda.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu