ßßß Cookit - przepis na Ślimaki smażone

Ślimaki smażone

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor SNAILSGARDENHORECA
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Ślimaki smażone - składniki:
40 ślimaków obgotowane w solance - tuszki
1 czosnek
cebula dymka
tymianek
liść laurowy
białe wino 100 ml
pietruszka natka
parę łyżek mleka
mąka
olej
sól
pieprz
Ślimaki smażone - sposób przygotowania: 1. Ugotuj ślimaki w wywarze z czosnku, cebuli, tymianku, liścia laurowego, wina przez jedną godzinę. 2. Zanurz ślimaki w osolonym i doprawionym pieprzem mleku. Obtocz ślimaki w mące i smaż na oleju na złoty kolor. 3. Wykonaj osobno sos z pietruszki, czosnku, odrobiną białego wina i oleju. 4. Zalej ślimaki sosem, podawaj na gorąco. Do sosu można dodać trochę musztardy, sos będzie wówczas bardziej pikantny. Przepis ten jest autorstwa Anachreona, nadwornego kucharza księcia Talleyranda.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163551687/slimaki smazone/p