Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
buraki 500 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 4 ziarnakoncentrat buraczany 2 łyżek stołowych
mąka 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
grzyby suszone ugotowane 30 gramów
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowychWykonanie:Barszcz: z oczyszczonych warzyw i przypraw ugotować
wywar, dodać starte
buraki i posiekany
czosnek. Gotować 30 minut. Przecedzić i doprawić koncentratem buraczanym oraz
solą i
pieprzem.Z
mąki, szczypty
soli oraz
wody zagnieść ciasto pierogowe.Farsz: posiekaną 1
cebulę zeszklić na
oleju, dodać ugotowane posiekane
grzyby, wbić
jajo, wymieszać z posiekanymi
orzechami i
natką, przyprawić
solą oraz
pieprzem.Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraciki i na każdym ułożyć nadzienie. Sklejając, formować uszka i gotować w osolonej wodzie, aż wypłyną. Wyjmować łyżka cedzakową. Po kilka uszek włożyć do bulionówek i zalać barszczykiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: