ßßß Cookit - przepis na Barszczyk z uszkami

Barszczyk z uszkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
buraki 500 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 4 ziarna
koncentrat buraczany 2 łyżek stołowych
mąka 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
grzyby suszone ugotowane 30 gramów
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Barszcz: z oczyszczonych warzyw i przypraw ugotować wywar, dodać starte buraki i posiekany czosnek. Gotować 30 minut. Przecedzić i doprawić koncentratem buraczanym oraz solą i pieprzem.
Z mąki, szczypty soli oraz wody zagnieść ciasto pierogowe.
Farsz: posiekaną 1 cebulę zeszklić na oleju, dodać ugotowane posiekane grzyby, wbić jajo, wymieszać z posiekanymi orzechami i natką, przyprawić solą oraz pieprzem.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraciki i na każdym ułożyć nadzienie. Sklejając, formować uszka i gotować w osolonej wodzie, aż wypłyną. Wyjmować łyżka cedzakową. Po kilka uszek włożyć do bulionówek i zalać barszczykiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9694/Barszczyk-z-uszkami