ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 645 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoolej według uznaniasoda oczyszczona 1/4 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniakminek 1/2 łyżek deserowychczosnek 1 ząbkicebulki dymki 4 sztukkolendra 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychgroch włoski 250 gramówWykonanie:Groch opłukać, zalać wodą i moczyć przez 8 godzin. Usunąć z wody kawałki skórki, które oddzieliły się od grochu. Odcedzić go, osuszyć na ściereczce i zemleć w maszynce z sitkiem o małych otworach. Groch powinien mieć konsystencję suchego puree. Pietruszkę i kolendrę posiekać. Wymieszać z grochem. Czosnek i zielone końce cebulek posiekać, a następnie wraz z kminkiem, solą i pieprzem oraz sodą dodać do reszty. Dobrze ugnieść. Wstawić do lodówki na dwie godziny do wyschnięcia. Lekko zmoczyć ręce. Formować z ciasta kulki wielkości orzechów włoskich, a następnie lekko spłaszczyć je na placuszki. Dużą ilość oleju (na głębokość 3 cm) wlać do garnka. Smażyć kotleciki w gorącym oleju z obydwu stron na ciemnobrązowy kolor. Obsuszyć na bibułce, a następnie podać na półmisku. Kotleciki można jeść z sałatą i pieczywem posmarowanym margaryną.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: