Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Ewa TCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)6 dorodnych
ziemniaków ze zdrową skórkągłówka
sałaty lodowej500 g filecików z podudzi
kurczakastrąk
czerwonej paprykiduża
czerwona cebula3 ząbki
czosnku100 ml
oliwysólpieprzmajeranekłyżka
kaparówtarty
parmezanSzaszłyk drobiowy z pieczonymi
ziemniakami - sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorowac, przekroic wzdłóż. Gotowac na parze do miękkości. W międzyczasie przygotowac szaszłyki:
mięso umyc, pokroić na kawałki odpowoedniej wielkosci, nadziewac na patyki przekładając kawałkami
papryki i
cebuli, posolić, popieprzyć.
Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z
oliwą. Ugotowane na parze i osolone
ziemniaki i szaszłyki ułożyć na blaszce, polać
oliwą z
czosnkiem, posypać
majerankiem. Piec w temp.200 st.C ok.godziny.Umytą i osuszoną
sałatę ułozyć na talerzach, na nią wykładać upieczone
ziemniaki i szaszłyk, całość polać sosem z blaszki. Posypać tartym
parmezanem i
kaparami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu