ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach1 szklanka maślanki1 kg ugotowanej brukselki100 g utartego parmezanusólpieprzsłodka paprykamajeranek suszony czosnek150 g wędzonego łososia4 jajkaZapiekanka z jajkami sadzonymi - sposób przygotowania: Cztery ugotowane ziemniaki ugnieść z przyprawami i szklanką maślanki. Do ziemniaków wsypać kilogram ugotowanej brukselki (pociętej na połówki, jeśli główki były duże). Przełożyć masę ziemniaczano-brukselkową na blachę. Posypać utartym parmezanem i przyprawami. Na serze rozłożyć kawałki wędzonego łososia. Na końcu posadzić 4 jajka. Zapiekać 25 minut w temperaturze 220 stopni C - do ścięcia się jaj.Zapiekanka brokułowa z kurczakiemPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu