ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z jajkami sadzonymi

Zapiekanka z jajkami sadzonymi

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor tehuana
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach
1 szklanka maślanki
1 kg ugotowanej brukselki
100 g utartego parmezanu
sól
pieprz
słodka papryka
majeranek suszony czosnek
150 g wędzonego łososia
4 jajka
Zapiekanka z jajkami sadzonymi - sposób przygotowania: Cztery ugotowane ziemniaki ugnieść z przyprawami i szklanką maślanki. Do ziemniaków wsypać kilogram ugotowanej brukselki (pociętej na połówki, jeśli główki były duże). Przełożyć masę ziemniaczano-brukselkową na blachę. Posypać utartym parmezanem i przyprawami. Na serze rozłożyć kawałki wędzonego łososia. Na końcu posadzić 4 jajka. Zapiekać 25 minut w temperaturze 220 stopni C - do ścięcia się jaj.
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18329200/zapiekanka z jajkami sadzonymi/p