Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia australijskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)1 kg
mięsa strusia (
udziec)1 torebka zupy cebulowej w proszku4
goździki1 duży
liść laurowy1/2 szklanki pokrojonej w dużą kostkę
zielonej papryki1/2 szklanki wypłukanych i osączonych
rodzynek3 łyżki
mąki pszennej3 łyżki
octu jabłkowego lub
białego octu winnegopo 1/2 łyżeczki
tymianku i mielonego
imbiru1 łyżka ziaren
zielonego pieprzusólpieprzolejsklarowane
masło lub
oliwa do smażeniaZrazy ze
strusia z
rodzynkami - sposób przygotowania:
Mięso włóż do lodówki (zimne kroi się zdecydowanie łatwiej). Zupę
cebulową przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Dodaj
goździki i
listek laurowy, gotuj 20 minut, a
potem usuń
przyprawy. Schłodzone
mięso strusia wyjmij z lodówki i pokrój na 8 równych plastrów.
Skrop octem jabłkowym, posyp
solą,
pieprzem,
imbirem i
tymiankiem, obtocz w
mące. Na każdym plastrze ułóż kilka kawałków
papryki, po kilka
rodzynek i ziaren
zielonego pieprzu.
Zwiń w rulon, zakładając brzegi, aby farsz nie wypadał. Zepnij wykałaczkami. Zrazy obsmaż na
oleju, przełóż do brytfanny, zalej zupą
cebulową i duś 2 godziny na małym ogniu.Zrazy zawijane z nadzieniem z
boczku,
pieczarek i
ogórkówPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu