ßßß Cookit - przepis na Zrazy ze strusia z rodzynkami

Zrazy ze strusia z rodzynkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia australijska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
1 kg mięsa strusia (udziec)
1 torebka zupy cebulowej w proszku
4 goździki
1 duży liść laurowy
1/2 szklanki pokrojonej w dużą kostkę zielonej papryki
1/2 szklanki wypłukanych i osączonych rodzynek
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki octu jabłkowego lub białego octu winnego
po 1/2 łyżeczki tymianku i mielonego imbiru
1 łyżka ziaren zielonego pieprzu
sól
pieprz
olej
sklarowane masło lub oliwa do smażenia
Zrazy ze strusia z rodzynkami - sposób przygotowania: Mięso włóż do lodówki (zimne kroi się zdecydowanie łatwiej). Zupę cebulową przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Dodaj goździki i listek laurowy, gotuj 20 minut, a potem usuń przyprawy. Schłodzone mięso strusia wyjmij z lodówki i pokrój na 8 równych plastrów. Skrop octem jabłkowym, posyp solą, pieprzem, imbirem i tymiankiem, obtocz w mące. Na każdym plastrze ułóż kilka kawałków papryki, po kilka rodzynek i ziaren zielonego pieprzu. Zwiń w rulon, zakładając brzegi, aby farsz nie wypadał. Zepnij wykałaczkami. Zrazy obsmaż na oleju, przełóż do brytfanny, zalej zupą cebulową i duś 2 godziny na małym ogniu.
Zrazy zawijane z nadzieniem z boczku, pieczarek i ogórków
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/45843091/zrazy ze strusia z rodzynkami/p