Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Bartosz BudnikCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4-centymetrowy kawałek kory
cynamonu6
goździków2-centymetrowy kawałek
imbiru4
jabłka antonówkiudka i tłuszcz sadełkowy z 2 gęsi
sólpieprzGęsie udka z antonówkami - sposób przygotowania:
Cynamon i
goździki rozcieramy dokładnie w moździerzu, łączymy z
imbirem startym na tarce i
jabłkami pokrojonymi w ósemki (bez gniazd nasiennych). Tłuszcz sadełkowy kroimy w kostkę. Udka nacieramy
solą i
pieprzem, obkładamy tłuszczem i przygotowanymi
jabłkami. Odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Pieczemy 2,5-3 godziny w 160 st. C.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu