ßßß Cookit - przepis na Gęsie udka z antonówkami

Gęsie udka z antonówkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Bartosz Budnik
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
4-centymetrowy kawałek kory cynamonu
6 goździków
2-centymetrowy kawałek imbiru
4 jabłka antonówki
udka i tłuszcz sadełkowy z 2 gęsi
sól
pieprz
Gęsie udka z antonówkami - sposób przygotowania: Cynamon i goździki rozcieramy dokładnie w moździerzu, łączymy z imbirem startym na tarce i jabłkami pokrojonymi w ósemki (bez gniazd nasiennych). Tłuszcz sadełkowy kroimy w kostkę. Udka nacieramy solą i pieprzem, obkładamy tłuszczem i przygotowanymi jabłkami. Odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Pieczemy 2,5-3 godziny w 160 st. C.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174602601/gesie udka z antonowkami/p