ßßß Cookit - przepis na Zrazy wieprzowe z rodzynkami

Zrazy wieprzowe z rodzynkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina 6 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
imbir 0.5 łyżek deserowych
tymianek 0.5 łyżek deserowych
rodzynki 100 gramów
papryka 1 sztuk
zupa cebulowa w proszku 1 sztuk
goździk 3 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Mięso lekko rozbić, skropić octem, posypać solą, pieprzem,imbirem i tymiankiem, wstawić na godzinę do lodówki.
Zupę cebulową ugotować w/g przepisu na opakowaniu, dodać gożdziki i liść laurowy.
Na każdym plastrze mięsa położyć trochę papryki, rodzynek i zrolować, spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla, zalać zupą cebulową i dusić na małym ogniu do miękkości.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3567/Zrazy-wieprzowe-z-rodzynkami