Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina 6 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
imbir 0.5 łyżek deserowych
tymianek 0.5 łyżek deserowych
rodzynki 100 gramów
papryka 1 sztukzupa cebulowa w proszku 1 sztuk
goździk 3 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Mięso lekko rozbić, skropić
octem, posypać
solą,
pieprzem,
imbirem i
tymiankiem, wstawić na godzinę do lodówki.Zupę
cebulową ugotować w/g przepisu na opakowaniu, dodać
gożdziki i
liść laurowy.Na każdym plastrze
mięsa położyć trochę
papryki,
rodzynek i zrolować, spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w
mące, obsmażyć na
oleju, przełożyć do rondla, zalać zupą
cebulową i dusić na małym ogniu do miękkości.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: