ßßß
 
            
         Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia wschodnioeuropejskaIlość osób: powyżej 4 osób
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia wschodnioeuropejskaIlość osób: powyżej 4 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Zrazy zapiekane - składniki:80 dag cielęciny10 dag świeżej słoniny1 szklanka rosołutrochę masłasólpieprzZrazy zapiekane - sposób przygotowania: Brytfannę grubo wysmaruj masłem. Cielęcinę pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry, każdy lekko rozbij tłuczkiem. W formie układaj na zmianę warstwy mięsa i cieniutko pokrojonej słoniny, posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina. Wlej rosół, przykryj i piecz godzinę w temp. 180°C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Zrazy zawijane z nadzieniem z boczku, pieczarek i ogórkówPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Zrazy zapiekane - składniki:80 dag cielęciny10 dag świeżej słoniny1 szklanka rosołutrochę masłasólpieprzZrazy zapiekane - sposób przygotowania: Brytfannę grubo wysmaruj masłem. Cielęcinę pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry, każdy lekko rozbij tłuczkiem. W formie układaj na zmianę warstwy mięsa i cieniutko pokrojonej słoniny, posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina. Wlej rosół, przykryj i piecz godzinę w temp. 180°C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Zrazy zawijane z nadzieniem z boczku, pieczarek i ogórkówPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu