Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia skandynawskaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)50 dag mieszanych
filetów rybnych (
sandacz /
dorsz /
łosoś)1/2 łyżeczki
soli1 bulwa
kopru włoskiego5-6
cebul sałatkowych lub 5-6
porów1 łyżka
oleju200 ml białego
wytrawnego wina700 ml
wody2 kostki
bulionu rybnego100 ml
śmietany kremówkiSkładniki na salsę:1
grejpfrut2
awokado1 ząbek
czosnku1/2 łyżeczki pasty
sambal oelek2 łyżki posiekanej
natkiZupa rybna z
awokado - sposób przygotowania:
Ryby umyj, delikatnie osusz, pokrój na kawałki i
posól.
Cebule i
koper włoski również pokrój na kawałki. Przygotuj salsę:
grejpfrut obierz i powycinaj fileciki spomiędzy oddzielających je błonek.
Awokado przekrój na połowę, usuń pestkę, z połówek
owocu wyjmij miąższ, posiekaj i wymieszaj z drobno pokrojonymi cząstkami
grejpfruta. Przypraw do smaku roztartym
czosnkiem, pastą
sambal oelek i
natką. Wymieszaj. W dużym garnku rozgrzej
olej, wrzuć
koper i
cebulę, podsmaż, mieszając, na mocnym ogniu. Dodaj
wino,
wodę i kostki
bulionowe oraz
śmietanę. Zupę zagotuj, włóż
ryby, ponownie doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, podgrzewaj 4-5 minut. Zupę wlej do miseczek, pośrodku każdej porcji połóż trochę salsy.Jak sprawić, żeby
awokado nie sczerniało?Polacy stopniowo uczą się przyrządzać i jeść
ryby, ale to ciągle za mało. Dlatego proponujemy zacząć apetycznej zupy
rybnej z
winem i pysznymi dodatkami. Zupa rybna z
awokado 50 dag mieszanych
filetów rybnych (
sandacz /
dorsz /
łosoś) 1/2 łyżeczki
soli 1 bulwa
kopru włoskiego 5-6
cebulWielkie żarcie na ekranie

nas kilka przepisów, które naszym zdaniem zasługują na kulinarnego Oscara. Zupa rybna z
awokado Suflet z
koziego sera Kawowe naleśniki na ostro A na deser "
Czekolada", czyli Juliette Binoche i Johnny Depp oraz słodkie specjały Film Lasse Hallstroma to opowieść o miłości i o miłości doZamiast
karpia i
śledzia
na coś oryginalnego, proponujemy Ci tę zupę z salsą z
awokado i
grejpfruta. Zupa rybna z
awokado Składniki: 50 dag mieszanych
filetów rybnych (
sandacz /
dorsz /
łosoś) 1/2 łyżeczki
soli 1 bulwa
kopru włoskiego 5-6
cebul sałatkowych lub 5-6
porów 1 łyżka
oleju 200 ml