ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia skandynawskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)50 dag mieszanych filetów rybnych (sandacz / dorsz / łosoś)1/2 łyżeczki soli1 bulwa kopru włoskiego5-6 cebul sałatkowych lub 5-6 porów1 łyżka oleju200 ml białego wytrawnego wina700 ml wody2 kostki bulionu rybnego100 ml śmietany kremówkiSkładniki na salsę:1 grejpfrut2 awokado1 ząbek czosnku1/2 łyżeczki pasty sambal oelek2 łyżki posiekanej natkiZupa rybna z awokado - sposób przygotowania: Ryby umyj, delikatnie osusz, pokrój na kawałki i posól. Cebule i koper włoski również pokrój na kawałki. Przygotuj salsę: grejpfrut obierz i powycinaj fileciki spomiędzy oddzielających je błonek. Awokado przekrój na połowę, usuń pestkę, z połówek owocu wyjmij miąższ, posiekaj i wymieszaj z drobno pokrojonymi cząstkami grejpfruta. Przypraw do smaku roztartym czosnkiem, pastą sambal oelek i natką. Wymieszaj. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć koper i cebulę, podsmaż, mieszając, na mocnym ogniu. Dodaj wino, wodę i kostki bulionowe oraz śmietanę. Zupę zagotuj, włóż ryby, ponownie doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, podgrzewaj 4-5 minut. Zupę wlej do miseczek, pośrodku każdej porcji połóż trochę salsy.Jak sprawić, żeby awokado nie sczerniało?Polacy stopniowo uczą się przyrządzać i jeść ryby, ale to ciągle za mało. Dlatego proponujemy zacząć apetycznej zupy rybnej z winem i pysznymi dodatkami. Zupa rybna z awokado 50 dag mieszanych filetów rybnych (sandacz / dorsz / łosoś) 1/2 łyżeczki soli 1 bulwa kopru włoskiego 5-6 cebulWielkie żarcie na ekranie
nas kilka przepisów, które naszym zdaniem zasługują na kulinarnego Oscara. Zupa rybna z awokado Suflet z koziego sera Kawowe naleśniki na ostro A na deser "Czekolada", czyli Juliette Binoche i Johnny Depp oraz słodkie specjały Film Lasse Hallstroma to opowieść o miłości i o miłości doZamiast karpia i śledzia
na coś oryginalnego, proponujemy Ci tę zupę z salsą z awokado i grejpfruta. Zupa rybna z awokado Składniki: 50 dag mieszanych filetów rybnych (sandacz / dorsz / łosoś) 1/2 łyżeczki soli 1 bulwa kopru włoskiego 5-6 cebul sałatkowych lub 5-6 porów 1 łyżka oleju 200 ml