Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Twój przepis na orzeźwienie'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 tiara - odmiana
sałaty rzymskiej1 litr
zsiadłego mleka1 duży
jogurt naturalny2
ogórki2 pęczki
rzodkiewek1 pęczek
koperku1 pęczek
szczypiorkuburakząbek
czosnku2
jajka ugotowane na twardo4 ugotowane małe
ziemniakisok z połówki
cytrynysól i
pieprz do smakuChłodnik Lodowa Tiara - sposób przygotowania: Gotujemy
buraka, studzimy. Zimnego obieramy i ucieramy na najdrobniejszej tarce. Do garnka dajemy kwaśne
mleko i
jogurt, utartego
buraka, poszatkowane liście tiary, umyte i obrane
ogórki pokrojone w kosteczkę oraz
rzodkiewki drobno zsiekane. Mieszamy, dodajemy drobno posiekany
koper i
szczypiorek. Solimy i
pieprzymy do smaku oraz dodajemy wyciśnięty sok z połówki
cytryny i drobno szatkowany
czosnek. Po schłodzeniu w lodówce podajemy z dodatkiem pokrojonego na ćwiartki
jajka i z
ziemniakiem.Klasyczny chłodnik z botwiny, który zaspokoi głód i przyniesie ochłodę nawet w największy upałPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu