Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.

Fot. GazetaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Mała główka
zielonej sałaty20 dag
szpinaku2 szklanki
kefiru lub
zsiadłego mlekaświeży
ogórek2
jaja5 łyżek
śmietanyząbek
czosnkusok i odrobina skórki otartej z połowy
cytrynynatka pietruszkikoperekszczypiorekpieprzsólChłodnik ze
szpinaku i
sałaty - sposób przygotowania: Warzywa i
zieleninę starannie umyć. Do garnka z dwiema szklankami wrzącej
wody, włożyć posiekany
szpinak, gotować 2 min, a
potem schłodzić. Następnie dodać pokrojony w cienkie słupki
ogórek, pokrojone w paski liście
sałaty oraz pozostałą drobno posiekaną
zieleninę. Wlać
kefir wymieszany ze
śmietaną, przyprawić chłodnik do smaku
pieprzem i
solą,
czosnkiem oraz
sokiem i
skórką z cytryny, znów wymieszać i rozlać do talerzy. Do każdej porcji włożyć pół
jajka ugotowanego na twardo i podawać.Klasyczny chłodnik z botwiny, który zaspokoi głód i przyniesie ochłodę nawet w największy upałPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu