Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Zuzanna WiciejowskaFot. TATA STUDIO / TEL 050125506Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)2 szklanki (300 g) mąki pszennej1 i 1/2 łyżki cukru4 jajka1 szklanka (250 ml) mleka3/4 szklanki (185 ml) śmietanki 30 proc. lub maślankiszczypta soliwoda gazowanacukier do posypaniafarsz:2 opakowania (ok. 300 g) serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego125 g ulubionej mieszanki bakalii lub suszonych owoców4 łyżki miodu (jeśli używamy serka naturalnego)owoce sezonowe: malinytruskawkibrzoskwiniemoreleporzeczkiNaleśniki z serkiem, owocami i miodem - sposób przygotowania: Przygotuj ciasto naleśnikowe: trzepaczką lub mikserem dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli ciasto wydaje się za gęste, dodaj wodę. Odstaw na pół godziny, aby "odpoczęło". Następnie na bardzo rozgrzanej patelni smaż na klarowanym maśle cienkie naleśniki. Przygotuj farsz: serek wymieszaj z suszonymi owocami. Świeże owoce umyj i osusz, te większe pokrój w cząstki i wymieszaj z serkiem. Naleśniki posmaruj cienko farszem, zwiń w krokieta lub rulonik i każdy zawiń w papier śniadaniowy.Naleśniki Czekoladowe: przepis na Czekoladowy AfrodyzjakPyszne naleśniki - to nie takie trudne!kuchni niemieckiej i austriackiej. Zupa naleśnikowa [Fot. Shutterstock] Zobacz również nasze przepisy na: Naleśniki z serkiem, owocami i miodem Naleśniki pomarańczowe Naleśniki biszkoptowe Naleśniki drożdżowe z bananami Naleśniki czekoladowe z gruszkami i lodami Naleśniki zapiekane zePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu