ßßß Cookit - przepis na Brokuły z wołowiną z woka

Brokuły z wołowiną z woka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (15 głosów)
400 g wołowiny na sznycle
1 łyżka sosu teriyaki
400 g brokułów
1 nieobrana pomarańcza
2 czerwone cebulki
1 ząbek czosnku
20 g świeżego imbiru
4 łyżki oliwy
2 łyżki miodu
3 łyżki sosu sojowego
200 ml rosołu warzywnego
80 g makaronu chińskiego
posiekane orzeszki ziemne
trochę pasty Sambal Oelek
Brokuły z wołowiną z woka - sposób przygotowania: Mięso kroimy w cienkie paski, mieszamy z sosem teriyaki i odstawiamy. Brokuły dzielimy na różyczki i drobno kroimy. Nóżkę obieramy, kroimy w jednocentymetrową kostkę. Z pomarańczy obieramy cienko skórkę i kroimy ją drobno, sok wyciskamy. Czerwoną cebulę kroimy w słupki, czosnek i imbir drobniutko siekamy. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, obsmażamy na niej mięso na ostrym ogniu i wyjmujemy. Znowu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy brokuły, skórkę pomarańczową, cebulkę, czosnek, imbir. Smażymy przez 2 minuty. Dodajemy miód, sos sojowy, sok pomarańczowy i rosół. Dodajemy makaron. Mieszając, gotujemy na średnim ogniu, aż makaron będzie gotowy. Wkładamy mięso do woka, podgrzewamy. Danie podajemy z orzeszkami ziemnymi i pastą Sambal Oelek.
Flan brokułowy
: Miesięcznik Kuchnia Szybkie do przygotowania i aromatyczne danie. Jeśli nie posiadasz patelni wok, przygotuj tę potrawę na zwykłej dużej patelni o wysokich ściankach. Zobacz przepis na Brokuły z wołowiną z woka Zobacz także, jak mistrz przyrządza smaki z Orient Expressu Proste do
Sezonownik Ugotuj.to: Listopad
.
Wok
nabyć, zaadoptowany do kuchenki elektrycznej, wok z płaskim dnem. Tradycyjny wok można kupić w sklepach internetowych specjalizujących się w kuchni azjatyckiej. Uwaga: taki wok wymaga specjalnej konserwacji. Kapusta bok choy z woka Szparagi z woka Brokuły z wołowiną z woka Kurczak z woka
Zielone brokuły na pochmurną jesień
sosami, ale sprawdza się także w zestawieniu z bardziej orientalnymi smakami. Nie wyrzucaj łodygi - obierz ją i również użyj do gotowania. Jest bardzo smaczna - słodkawa, jędrna i chrupiąca. Brokuły z wołowiną z woka 400 g wołowiny na sznycle 1 łyżka sosu teriyaki 400 g brokułów 1 nieobrana
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-13959626/brokuly z wolowina z woka/p