Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)400 g
wołowiny na sznycle1 łyżka
sosu teriyaki400 g
brokułów1 nieobrana
pomarańcza2
czerwone cebulki1 ząbek
czosnku20 g świeżego
imbiru4 łyżki
oliwy2 łyżki
miodu3 łyżki
sosu sojowego200 ml rosołu warzywnego80 g
makaronu chińskiegoposiekane
orzeszki ziemnetrochę pasty
Sambal OelekBrokuły z
wołowiną z woka - sposób przygotowania:
Mięso kroimy w cienkie paski, mieszamy z
sosem teriyaki i odstawiamy.
Brokuły dzielimy na różyczki i drobno kroimy. Nóżkę obieramy, kroimy w jednocentymetrową kostkę. Z
pomarańczy obieramy cienko skórkę i kroimy ją drobno, sok wyciskamy.
Czerwoną cebulę kroimy w słupki,
czosnek i
imbir drobniutko siekamy. W woku rozgrzewamy 2 łyżki
oliwy, obsmażamy na niej
mięso na
ostrym ogniu i wyjmujemy. Znowu rozgrzewamy 2 łyżki
oliwy, podsmażamy
brokuły,
skórkę pomarańczową,
cebulkę,
czosnek,
imbir. Smażymy przez 2 minuty. Dodajemy
miód,
sos sojowy,
sok pomarańczowy i rosół. Dodajemy
makaron. Mieszając, gotujemy na średnim ogniu, aż
makaron będzie gotowy. Wkładamy
mięso do woka, podgrzewamy. Danie podajemy z
orzeszkami ziemnymi i pastą
Sambal Oelek.Flan
brokułowy: Miesięcznik Kuchnia Szybkie do przygotowania i aromatyczne danie. Jeśli nie posiadasz patelni wok, przygotuj tę potrawę na zwykłej dużej patelni o wysokich ściankach. Zobacz przepis na
Brokuły z
wołowiną z woka Zobacz także, jak mistrz przyrządza smaki z Orient Expressu Proste doSezonownik Ugotuj.to: Listopad.Wok

nabyć, zaadoptowany do kuchenki elektrycznej, wok z płaskim dnem. Tradycyjny wok można kupić w sklepach internetowych specjalizujących się w kuchni azjatyckiej. Uwaga: taki wok wymaga specjalnej konserwacji.
Kapusta bok choy z woka
Szparagi z woka
Brokuły z
wołowiną z woka
Kurczak z wokaZielone
brokuły na pochmurną jesień

sosami, ale sprawdza się także w zestawieniu z bardziej orientalnymi
smakami. Nie wyrzucaj łodygi - obierz ją i również użyj do gotowania. Jest bardzo smaczna - słodkawa, jędrna i chrupiąca.
Brokuły z
wołowiną z woka 400 g
wołowiny na sznycle 1 łyżka
sosu teriyaki 400 g
brokułów 1 nieobrana