Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor adrian-21

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (17 głosów)Ciasto:30 dkg
maki2
żółtka4 łyżki ciepłego
mleka1 dkg
drożdżyszczypta
cukru20 dkg
masłaFarsz:35 dkg mieszanego
mięsa mielonego1
jajko4 łyżki kwaśnej
śmietanypęczek
natki1
cebule1 ząbek
czosnku1 łyżka
oleju1
czerwona papryka2
żółtkapuszka
kukurydzypuszka
czerwonej fasoliArgentyńskie pierogi Empanadas - sposób przygotowania: WYKONANIE CIASTA :
Drożdże rozpuścić w
mleku,dodać
cukier,
mąkę żółtko i
masło.Wszystkie składniki wyrobić na jednolite ciasto. Zawinąć w folie i wstawić do lodówki na 2 godziny. PRZYGOTOWANIE FARSZU: Posiekaną
cebulę zeszklić na
oleju,dodać przeciśnięty
czosnek i pokrojoną w kostkę
paprykę. Dołożyć
mięso kukurydzę i
fasolę i smażyć 10 minut. Zdjąć z ognia ,dodać
jajko,jedno
żółtko,
śmietanę oraz posiekaną
natkę. Ciasto rozwałkować na 4 placki o średnicy 15 cm. Na środku każdego położyć porcje farszu i złożyć na pół i zlepić brzegi (widelcem ) Posmarować pozostałym
żółtkiem. Piec w piekarniku 20 minut w temp.200C Można upiec na
oleju. Sprawdziłam i ciasto nie musi leżakować tak długo SMACZNEGO ŻYCZĘJakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z
kapustą i
grzybamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu