ßßß Cookit - przepis na Argentyńskie pierogi Empanadas

Argentyńskie pierogi Empanadas

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor adrian-21
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia południowoamerykańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (17 głosów)
Ciasto:
30 dkg maki
2 żółtka
4 łyżki ciepłego mleka
1 dkg drożdży
szczypta cukru
20 dkg masła
Farsz:
35 dkg mieszanego mięsa mielonego
1 jajko
4 łyżki kwaśnej śmietany
pęczek natki
1 cebule
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
1 czerwona papryka
2 żółtka
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
Argentyńskie pierogi Empanadas - sposób przygotowania: WYKONANIE CIASTA : Drożdże rozpuścić w mleku,dodać cukier,mąkę żółtko i masło.Wszystkie składniki wyrobić na jednolite ciasto. Zawinąć w folie i wstawić do lodówki na 2 godziny. PRZYGOTOWANIE FARSZU: Posiekaną cebulę zeszklić na oleju,dodać przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Dołożyć mięso kukurydzę i fasolę i smażyć 10 minut. Zdjąć z ognia ,dodać jajko,jedno żółtko,śmietanę oraz posiekaną natkę. Ciasto rozwałkować na 4 placki o średnicy 15 cm. Na środku każdego położyć porcje farszu i złożyć na pół i zlepić brzegi (widelcem ) Posmarować pozostałym żółtkiem. Piec w piekarniku 20 minut w temp.200C Można upiec na oleju. Sprawdziłam i ciasto nie musi leżakować tak długo SMACZNEGO ŻYCZĘ
Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z kapustą i grzybami
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-13302016/argentynskie pierogi empanadas/p