Wykonanie
Zupa grochowa to jedna z moich ulubionych zup;p
Potrzebne składniki:
groch łuskany,
liść laurowy,
ziele angielskie,
cebula,
żeberka wędzone,
sól,
marchew,
seler,
majeranek,
pieprz,
kiełbasa,
ziemniaki,
magi,
por,
czosnekSposób wykonania:
Groch namaczamy na noc.
Kiełbasę i
cebulę kroimy. Przesmażamy.Dodajemy
majeranek,
sól,
pieprz.Dodajemy
groch namoczony z
wodą.Dodajemy
marchew,
seler,
ziele angielskie,
liść laurowy,
por.Dodajemy
żeberka wędzone, trochę
magi, przeciśnięty
czosnek.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.Gotujemy pod ciśnieniem ok. 10 minut lub do miękkości
mięsa.Smacznego !