ßßß
Składniki:2 porcje:2 garście truskawek ( ja wiem, mniej więcej 200 g )2 duże jajka2 łyżki gęstego jogurtu lub śmietany3 łyżki mąki ( najlepiej razowej)1 łyżka cukru z waniliąszczypta proszku do pieczeniaolej lub masłoPrzygotowanie:Jajka rozmącić ze śmietaną.Truskawki obrać i pokroić w plastry. Dodać do jajek.Połączyć z resztą składników.Smażyć na odrobinie oleju lub wiórku masła.Podawać z serkiem waniliowy, lemon curd, dżemem, nutellą tym na co macie ochotę.Powiązane notki:Gofry z truskawkami i bitą śmietanąPlacki owsiane z jabłkiem – fitness ( dieta dla sportowców)Wielka drożdżówka ( ciasto drożdżowe ) z truskawkami i kruszonkąPlacki z cukinii z miodemPlacki z kaszy gryczanej bez mleka,cukru i mąki