Wykonanie
Bardzo ciekawy przepis,
ryba jest bardzo smaczna i ma zaskakujący smak ;). Ja osobiście bardzo lubię
śledzie w praktycznie każdej odsłonie, jedynie nie przemawiają do mnie
śledzie w
śmietanie, ale to kwestia smaku :).

Składniki :
Śledź solony matias 10 płatów
mleko do namoczenia
śledzicebula 8 szt.
jajko 2 szt.
mąka do panierki
Bułka tarta do panierki
olej do smażeniaZalewa :
woda 3 szklanki
ocet 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
ziele angielskie 3-4 szt.
pieprz czarny cały 3-4 szt
liść laurowy 2-3 listkiOpis wykonania :
Śledzie moczymy w
mleku w proporcji 1/1 z
wodą przez 30 minut. Następnie należy je odcedzić i osuszyć.
Cebulę kroimy i dusimy w niewielkiej ilości tłuszczu na małym ogniu, aż będzie miękka.
Śledzie kroimy na kawałki następnie panierujemy w
mące,
jajku i
bułce smażymy.Wszystkie składniki zalewy należy zagotować i odstawić do całkowitego wystygnięcia zalewa musi być zimna.Układamy w naczyniu na przemian
rybę i
cebulę zalewamy zalewą odstawimy na 2 dni i już.Polecam wszystkim smakoszom rybek.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy