ßßß
Składniki :Śledź solony matias 10 płatówmleko do namoczenia śledzicebula 8 szt.jajko 2 szt.mąka do panierkiBułka tarta do panierkiolej do smażeniaZalewa :woda 3 szklankiocet 1/2 szklankicukier 3/4 szklankiziele angielskie 3-4 szt.pieprz czarny cały 3-4 sztliść laurowy 2-3 listkiOpis wykonania :Śledzie moczymy w mleku w proporcji 1/1 z wodą przez 30 minut. Następnie należy je odcedzić i osuszyć.Cebulę kroimy i dusimy w niewielkiej ilości tłuszczu na małym ogniu, aż będzie miękka.Śledzie kroimy na kawałki następnie panierujemy w mące, jajku i bułce smażymy.Wszystkie składniki zalewy należy zagotować i odstawić do całkowitego wystygnięcia zalewa musi być zimna.Układamy w naczyniu na przemian rybę i cebulę zalewamy zalewą odstawimy na 2 dni i już.Polecam wszystkim smakoszom rybek.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy