Bardzo ciekawe ciasto można jeść i jeść i nie ma się dosyć .....Mniam.SkładnikiBiszkopt :jajka 6 sztcukier kryształ 1 szklankamąka pszenna 1 szklankaproszek do pieczenia 1 łyżeczkaMasa brzoskwiniowa:brzoskwinie 1 puszkażelatyna 4 łyżeczkicukier waniliowy 1/2 op. (8g)Masa jogurtowa:jogurt naturalny 4 szklankiżelatyna 4 łyżeczkicukier kryształ 8 łyżekcukier waniliowy 1/2 op. (8g)herbatniki 1 op. 250 g.Polewa :margaryna 125 gcukier puder 5 łyżekkakao 2 łyżkiśmietana 12-18 % 2 łyżkiOpis przygotowania:1. Biszkopt (ja użyłam połowę proporcji gdyż nie lubię zbyt wysokiego spodu)Białka ubić dodając cukier, następnie żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać do wyłożonej papierem blaszki (tylko spód)śr. 25x36 cm.Piec ok. 30 minut w 170 C2. Masa brzoskwiniowa: (Użyłam podwójnej porcji)Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Brzoskwinie zmiksować z sokiem, dodać cukier i żelatynę, wymieszać.3. Masa jogurtowa: żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Jogurt połączyć z cukrem dobrze roztrzepać, dodać żelatynę i wymieszać.4. Na ostudzony biszkopt wylać tężejącą masę brzoskwiniową, włożyć do lodówki. Na masę brzoskwiniową wylać masę jogurtową. Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej.5. Składniki polewy podgrzać do rozpuszczenia ostudzić i polać wierzch herbatników.SMACZNEGO :)Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy