ßßß

Składniki:1,5 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki cukru1 łyżka cukru waniliowego1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka1 szklanka śmietany (u mnie pół na pół z jogurtem naturalnym)1/3 szklanki olejuDodatkowo:2 łyżki mąki pszennej2 łyżki kakaoSposób wykonania:1. W dwóch naczyniach wymieszać osobno składniki suche i mokre.2. Suche składniki połączyć, zamieszać łyżką do połączenia i podzielić na dwie części - do jednej dodać kakao, a do drugiej mąkę, wymieszać.3. Ciasto naprzemiennie wykładać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości papilotek.4. Piec w 180 st. C przez 20-25 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu udekorować wedle uznania.Smacznego!!!
Źródło: Nastoletnie wypiekanie