ßßß Cookit - przepis na Jak zrobić prawdziwie włoską zupę minestrone?

Jak zrobić prawdziwie włoską zupę minestrone?

nazwa

Wykonanie

Szef kuchni restauracji włoskiej Pasta i Basta poleca przepis na zupę minestrone. Istnieje wiele wersji tej zupy. My przedstawiamy sprawdzony przepis, prosto ze słonecznych Włoch.
Składniki
1 marchewka 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 1 ziemniak 1 gałązka rozmarynu 2 ząbki czosnku 60 g groszku 60 g kukurydzy 60 g fasolki szparagowej 1/2 puszki czerwonej fasolki 1 pomidor 20 ml oliwy z oliwek 1 litr bulionu warzywnego 250 g brokułów 250 g kalafiora sól, pieprz
Sposób przygotowania zupy minestrone Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Następnie kroimy marchewkę i seler naciowy w kostkę. Pokrojone warzywa wrzucamy do garnka z oliwą i podsmażamy. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i czosnek. Całość zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy. Dodajemy rozmaryn, kukurydzę, groszek i fasolkę szparagową. Następnie dodajemy pokrojone brokuły i kalafior. W następnej kolejności dodajemy czerwona fasolę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy pokrojonego pomidora i przez chwile gotujemy.
Źródło:http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/10,136666,15149983,Jak_zrobic_prawdziwie_wloska_zupe_minestrone__.html