ßßß
Lekko ostry por wzbogaca delikatny smak mięska i nadaje mu charakter.Składniki0,5kg polędwiczek1 por1 marchewka1 pietruszkasólpieprzprzyprawa do wieprzowinylubczykrozmaryndomowa vegeta1-2 łyżki śmietany1 łyżka mąki2 ząbki czosnkuSposób przygotowaniaKrok 1Pokroić i lekko potłuc polędwiczki. Oprószyć pieprzem i solą. Obsmażyć na bardzo gorącym tłuszczu. Pora pokroić na plastry, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Dodać warzywa do mięsa. Przyprawić i obsmażyć lekko. Zalać wodą. Dusić, aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodać zasmażkę z mąki i śmietany. Sos zgęstnieje.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Polędwiczki w porach, 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisySurówka z pora i selera naciowegoPikantne szaszłyki z kiełbasąKociołekQuiche z porem i boczkiem
Karkówka z suszonymi pomidorami