ßßß
Ze względu na duże zainteresowanie karkówką po cyganku ..chciałabym zaproponować nieco inną wersję tego dania..Serdecznie polecam..Składniki1-1,2 karkówki wieprzowej500 g pieczarek2 duże czerwone papryki1 papryka peperone3 ogórki kiszone6 średnich cebule2-3 ząbki czosnkusólpierzmąka pszenna do obtoczeniaSos:1 szklanka wody200 g koncentratu pomidorowego1 strączek papryczki chilipół szklanki pikantnego ketchupu2 ząbki czosnku1 łyżka papryki w proszku słodkiejszczypta chili w proszkusólpieprzWykonanie :Umyte i obsuszone mięso solimy.pieprzymy.nacieramy czosnkiem..obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor..
Podsmażoną karkówkę przekładamy do naczynia żaro..Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy na tłuszczu powstałej po smażonej karkówki do zeszklenia..dodajemy pokrojone w paski paprykę oraz pieczarki..smażymy kilka minut..na wolnym ogniu..dodajemy starte na tarce ogórki kiszonesolimy .pieprzymy dodajemy papryki oraz chili . koncentrat .ketchup..czosnek przeciśniety przez wyciskacz i wodę..mieszamy w kubku i zalewamy nią warzywa chwilkę razem gotować.Warzywa z zalewamy mięso..Przykrywamy naczynie żaro i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1.5 godziny..Podajemy z ziemniakami lub ryżem..Życzę smacznego..Powiązany przepis:paprykarz szczeciński IIciasto brzoskwiniowo-jabłkowo -budynioweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy