ßßß Cookit - przepis na karkówka po cygańsku II

karkówka po cygańsku II

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
karkówka po cygańsku II
iz
Ze względu na duże zainteresowanie karkówką po cyganku ..chciałabym zaproponować nieco inną wersję tego dania..Serdecznie polecam..
Składniki
1-1,2 karkówki wieprzowej
500 g pieczarek
2 duże czerwone papryki
1 papryka peperone
3 ogórki kiszone
6 średnich cebule
2-3 ząbki czosnku
sól
pierz
mąka pszenna do obtoczenia
Sos:
1 szklanka wody
200 g koncentratu pomidorowego
1 strączek papryczki chili
pół szklanki pikantnego ketchupu
2 ząbki czosnku
1 łyżka papryki w proszku słodkiej
szczypta chili w proszku
sól
pieprz
Wykonanie :
Umyte i obsuszone mięso solimy.pieprzymy.nacieramy czosnkiem..obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor..
Podsmażoną karkówkę przekładamy do naczynia żaro..
Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy na tłuszczu powstałej po smażonej karkówki do zeszklenia..dodajemy pokrojone w paski paprykę oraz pieczarki..smażymy kilka minut..na wolnym ogniu..dodajemy starte na tarce ogórki kiszone
solimy .pieprzymy dodajemy papryki oraz chili . koncentrat .ketchup..czosnek przeciśniety przez wyciskacz i wodę..mieszamy w kubku i zalewamy nią warzywa chwilkę razem gotować.
Warzywa z zalewamy mięso..Przykrywamy naczynie żaro i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1.5 godziny..
Podajemy z ziemniakami lub ryżem..
Życzę smacznego..
Powiązany przepis:
paprykarz szczeciński II
ciasto brzoskwiniowo-jabłkowo -budyniowe
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/karkowka-po-cygansku-ii