ßßß
Polecam przepis na paprykarz szczeciński .U mnie w domu bardzo chętnie zjadany, nie byłabym sobą gdybym nie próbowała różnych wersji paprykarzu..Im bardziej eksperymentuje według mojej subiektywnej oceny jest coraz lepszy …Produkty:2 PUSZKI TUŃCZYKA W OLEJU2 MARCHWIE1 CEBULA1 OPAKOWANIE RYŻU3 ŁYŻEK KONCENTRATU3 łyżki łagodnego ketchupu1 papryka peperoni5 ZĄBKÓW CZOSNKUOLIWA DO SMAŻENIA + MASŁOSÓL,PIEPRZ,PAPRYKA SŁODKA ORAZ OSTRA:Wykonanie:Na rozgrzany tłuszcz u mnie masło + oliwa dajmy drobno pokrojoną cebulę i smażymy aż do zeszklenia..dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew oraz drobno pokrojoną paprykę..smażymy aż o miękkości ..dodajemy ugotowany na bardzo miękko ryż/ja gotuję w wodzie z solą i wegetą 20 minut/.rozrabiamy koncentrat w 4-5 łyzkach wody mieszamy razem z ketchupem i czosnkiem przecisniętym przez wyciskacz wlewamy do patelni oraz tuńczyk rozdrobniony widelcem..doprawiamy solą .pieprzem świeżo zmielonym oraz paprykami ..chwilkę razem gotujemy…Po wystudzeniu gotowe do spożycia..można zrobić z kilku porcji i zagotować w słoiczki..Serdecznie polecamPowiązany przepis:Gęś marynowana pieczona w piekarnikukarkówka po cygańsku IIWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy