Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEpiersi z kurczaka w cieście naleśnikowym
Polecam przepis na
piersi z kurczaka smażone w cieście naleśnikowym..Danie może być podawane jako danie główne lub przekąskę ..Produkty :na 2 osoby..1 pojedyńcza
pierś z kurczakasól.
pieprz.
papryka słodka i ostra2 ząbki
czosnku1 łyżka
oleju..ciasto naleśnikowe :2
jajka2 łyzki
wodysól.
pieprz oraz
mąkaWykonanie :Po umyciu i osuszeniu
piersi z kurczaka.kroimy w paski..przesypujemy
solą .
pieprzem .
paprykami .
czosnkiem przeciśniętym przez wyciskacz oraz
olejem mieszamy i odstawiamy na minimum 1 h..
wykonujemy ciasto naleśnikowe..nie podaje ilości
maki ponieważ ciasto musi być gęstsze jak na naleśniki..najlepszym sprawdzeniem jest włożenie jednego kawałka
mięsa i jeżeli ciasto nie spływa jest ok..Na rozgrzany
olej kładziemy piersi maczane w cieście i obsmażamy na złoty kolor z obu stron..wyciągamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu..Podajemy z
sosem czosnkowym lub
ketchupem i frytkami..oraz surówką ..Powiązany przepis:ciasto
brzoskwiniowo-
jabłkowo -budyniowe
tarta z mielonym
mięsem i
ryżemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy