ßßß
naleśniki :2 szklanki mąkiszklanka mleka1,5 szklanki wody gazowanejjajko3 łyżki oleju + olej do smażenia2 łyżki cukrufarsz :450 g mrożonego szpinaku2-3 ząbki czosnkusól, pieprzokoło 200 g sera typu fetasos jogurtowy :mały jogurt naturalnypół pęczka szczypiorkusól, pieprz ziołowySkładniki na naleśniki zmiksować ze sobą na gładkie ciasto.Odstawić na 20 minut.W między czasie na patelni z rozgrzanym olejem smażyć posiekane ząbki czosnku.Dodać szpinak i smażyć aż cała woda odparuje, a masa zgęstnieje.Doprawić solą i pieprzem.Zestawić z palnika patelnie i dodać pokrojoną drobno fetę, wymieszać.Smażyć na oleju rozgrzanym naleśniki z dwóch stron na kolor złoty.Na gotowe naleśniki nakładać farsz i zawijać w rulon, który potem przekroić na pół.Jogurt wymieszać ze szczypiorkiem posiekanym i doprawić solą oraz pieprzem.Gotowym sosem polać naleśniki.