ßßß
2 główki kapusty1 marchewka2 cebule10 dkg boczku20 dkg kiełbasy3 łyżki koncentratu pomidorowegoliść bobkowykilka ziaren ziela angielskiegokminekolej do smażenia2 łyżki mąkisól i pieprz do smakupęczek koperkuKapustę szatkujemy i wrzucamy na wrzącą wodę, solimy(można dodać kostkę rosołową). Dodajemy startą marchewkę, liść, ziele i kminek. Na oleju podsmażamy osobno cebulkę, boczek i kiełbasę. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy koncentrat. Kapustę gotujemy do miękkości uzupełniając wodę(ja lubię jak jest trochę tego kapuścianego sosiku). Dosmaczamy solą i pieprzem( lubię jak jest dużo pieprzu). Gdy za mdły, możemy dodać więcej koncentratu lub odrobinkę kwasku cytrynowego. Z oleju i mąki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty, chwilkę gotujemy. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami. Taką kapustę uwielbiam!Niestety ta porcja nie jest za duża(dla 3 osobowej rodziny)... nie ma już czego odgrzewać wieczorem...;)