ßßß

Składniki:1 mała główka kapusty1 duża cebulawodasól, pieprzodrobina cukrukmineksiekany zielony koperek2 łyżki mąkiolejSposób wykonania:1. Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i zalać niecałą szklanką wody. Dusić ok 20 minut. W razie potrzeby uzupełnić wodę.2. W międzyczasie cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju.3. Do kapusty dodać zrumienioną cebulę, kminek, sól, pieprz i odrobinkę cukru.4. Na patelni zrobić zasmażkę: rozgrzać olej, dodać 2 łyżki mąki i zrobić jasną zasmażkę. Zasmażkę dodać do kapusty, zamieszać, dusić jeszcze chwilę. Na koniec dodać siekany koperek i ewentualnie doprawić do smaku.5. Kapusta najlepiej smakuje na ciepło.Smacznego!!!