ßßß Cookit - przepis na Zrazy z cukinią i czosnkiem

Zrazy z cukinią i czosnkiem

nazwa

Wykonanie

2 maja, 2014 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tym razem coś bardziej klasycznego – zrazy wieprzowe.
Zrazy z cukinią i czosnkiem – przepis (dla 2-3 osób):
6 kawałków schabu
1/2 dużej cukinii
6 małych ząbków czosnku
sól, pieprz, rozmaryn, oliwa z oliwek
wykałaczki
Mięso rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Cukinię kroimy w grubsze kawałki o długości takiej, by po zawinięciu w mięso nie wystawała z niego. Czosnek siekamy. Układamy rozbity kawałek schabu, smarujemy oliwą z oliwek, przyprawiamy, nakładamy kawałek cukinii oraz trochę czosnku i spinamy drewnianymi wykałaczkami. Gotowe zrazy przesmażamy na patelni z każdej strony, a następnie pieczmy w naczyniu żaroodpornym. Zrazy pieczemy w piekarniku 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy podać je z młodymi ziemniakami.
Podobne wpisy
Makaron z cukinią i brokułami w sosie śmietanowym
Białe szparagi z bakłażanem i cukinią
Zapiekanka warzywna z serem
Pasta z bakłażana, cukinii, rukoli, czosnku i natki pietruszki
Cukinia z szalotką
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/zrazy-z-cukinia-i-czosnkiem