Wykonanie
2 maja, 2014 by Magdalena Tomaszewska-BolałekTym razem coś bardziej klasycznego – zrazy wieprzowe.Zrazy z
cukinią i
czosnkiem – przepis (dla 2-3 osób):6 kawałków
schabu1/2 dużej
cukinii6 małych ząbków
czosnkusól,
pieprz,
rozmaryn,
oliwa z oliwekwykałaczki
Mięso rozbijamy tłuczkiem z obu stron.
Cukinię kroimy w grubsze kawałki o długości takiej, by po zawinięciu w
mięso nie wystawała z niego.
Czosnek siekamy. Układamy rozbity kawałek
schabu, smarujemy
oliwą z oliwek, przyprawiamy, nakładamy kawałek
cukinii oraz trochę
czosnku i spinamy drewnianymi wykałaczkami. Gotowe zrazy przesmażamy na patelni z każdej strony, a następnie pieczmy w naczyniu żaroodpornym. Zrazy pieczemy w piekarniku 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy podać je z młodymi
ziemniakami.

Podobne wpisy
Makaron z
cukinią i
brokułami w sosie
śmietanowymBiałe
szparagi z
bakłażanem i
cukiniąZapiekanka warzywna z
seremPasta z
bakłażana,
cukinii,
rukoli,
czosnku i
natki pietruszkiCukinia z
szalotką