ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z wołowiny, gruszek i sera

Zapiekanka z wołowiny, gruszek i sera

nazwa

Wykonanie

31 stycznia, 2015 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Dziś zapraszam na przepyszną mięsną zapiekankę.
wołowina
gruszka
ser (użyłam Ragusano)
sól, pieprz, tymianek, oliwa
Mięso kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do miski, doprawiamy oliwą, solą, pieprzem i tymiankiem, dokładnie mieszamy. Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy na plasterki. Ser kroimy na grubsze plasterki. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą wkładamy na przemian plastry wołowiny, gruszki i sera. Zapiekankę pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Podobne wpisy
Makaron z boczkiem, cebulą, czosnkiem, mascarpone i gorgonzolą
Szybka sałatka z owczym serem i gruszkami
Pork Belly Cubano, Oregon – Rok z kuchnią USA
Makaron z sosem śmietanowo-serowym i koperkiem
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/zapiekanka-z-wolowiny-gruszek-i-sera