Wykonanie
31 stycznia, 2015 by Magdalena Tomaszewska-BolałekDziś zapraszam na przepyszną
mięsną zapiekankę.
wołowinagruszkaser (użyłam Ragusano)
sól,
pieprz,
tymianek,
oliwaMięso kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do miski, doprawiamy
oliwą,
solą,
pieprzem i
tymiankiem, dokładnie mieszamy.
Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy na plasterki.
Ser kroimy na grubsze plasterki. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego
oliwą wkładamy na przemian plastry
wołowiny,
gruszki i
sera. Zapiekankę pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Podobne wpisy
Makaron z
boczkiem,
cebulą,
czosnkiem,
mascarpone i gorgonzoląSzybka
sałatka z
owczym serem i
gruszkamiPork Belly Cubano,
Oregon – Rok z kuchnią USA
Makaron z sosem
śmietanowo-
serowym i
koperkiem