Wykonanie
9 września, 2015 by Magdalena Tomaszewska-BolałekTreściwe śniadania, ciepłe rozgrzewające zupy i ciasta pachnące
korzennymi przyprawami. Kulinarnie jestem już w sezonie jesiennym.1 mały
kalafior1
marchew1
pietruszka2
ziemniaki1
cebula2 liście
jarmużu1600-2000 ml
wodysól,
pieprz,
tymianek,
kurkuma,
oregano,
chilliświeża
kolendraWarzywa myjemy i obieramy ze skórki. Do garnka z
wodą wrzucamy małego
kalafiora (podzielonego na części),
ziemniaki,
marchew,
pietruszkę i
cebulę. Zupę gotujemy na wolnym ogniu przez 50-60 minut. Po tym czasie dodajemy posiekany
jarmuż i
przyprawy. Gotujemy przez kolejne 10 minut. Kiedy zupa lekko przestygnie przerabiamy ją blenderem na krem. Przed podaniem ozdabiamy ją liśćmi świeżej
kolendry.

Podobne wpisy
Chipsy warzywneRozgrzewająca zupa z
kurczakiem,
papryką,
kukurydzą i
pigwąZupa ogórkowa z
ryżemZupa z dyni z kindziukiem,
kuskusem i
chilli