ßßß Cookit - przepis na Krem z cukinii z kurkumą i kolendrą

Krem z cukinii z kurkumą i kolendrą

nazwa

Wykonanie

Powoli zaczyna się sezon jesienny, a jak jesień to czas na rozgrzewające zupy.
1500 ml wody
1 średnia żółta cuknia
2 średnie pietruszki
1 średnia marchew
1 średnia cebula
200 g piersi z indyka
świeża kolendra
pieprz, sól, oregano, tymianek, kurkuma, czarnuszka
Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Mięso kroimy na małe kawałki i wrzucamy do wody. Podobnie robimy z warzywami. Zupę gotujemy na średnim ogniu przez 60-90 minut. 10 minut przed końcem gotowania doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą tymiankiem i oregano. Po ugotowaniu zupę miksujemy na gładki krem. Przed podaniem posypujemy świeżą kolendrą i czarnuszką.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/krem-z-cukinii-z-kurkuma-i-kolendra