ßßß Cookit - przepis na Oleofarm Fabryka Zdrowia i restauracja Rozmaryn - warsztaty.

Oleofarm Fabryka Zdrowia i restauracja Rozmaryn - warsztaty.

nazwa

Wykonanie

Poza wszelkimi zaletami i zastosowaniem w/w produktów była też mała zagadka, mianowicie z czego składają się "zdrowe" soki owocowe, pod którymi uginają się półki w sklepach. Agata powiedziała nam co znaczy "np. sok malinowy z zagęszczonego soku malinowego (25%)"... Nie przyglądałam się wszystkim twarzom, ale te które miałam w zasięgu wzroku były mocno zdziwione jak się okazało, że w takim "zdrowym soku" malin jest niecały 1%! Dlaczego więc tak pysznie te soki malinami smakują? A no dlatego, że napakowane są cukrem i chemią, bo prawdziwy sok z malin, bez jakichkolwiek ulepszaczy smaku jest pieruńsko kwaśny ale zarazem rozkoszny dla podniebienia. Wiem, bo próbowałam:) Do degustacji było wiele smaków ale moje podniebienia najbardziej ucieszył sok z żurawiny (kwaśny, że aż język wykręca ale ciągle chce się jeszcze- PYCHA!), sok z brzozy oraz przepyszny i naturalnie słodziutki sok z granatów. Dostało mi się jedną butlę w ramach nagrody za wygrany konkurs, z czego bardzo się cieszę, gdyż sok ten dobrze wpływa na krążenie.
Kolejnym punktem Dietetycznych Rewolucji było przyrządzanie sałatek. Właściciel restauracji, w której odbyło się nasze spotkanie, był tak miły, że udostępnił nam szeroką gamę świeżych, pachnących i zdrowych produktów, żebyśmy mogły swobodnie puścić wodze fantazji i wyczarować z nich coś pysznego. Poniżej możecie zobaczyć jakie cuda przygotowałyśmy wraz z resztą dziewczyn.
A tu możecie podziwiać spódniczkę autorki bloga Świat pachnie szarlotką - nazwa piękna moim zdaniem, podobnie jak pyszności, które tam znajdziecie:)
Zielona sałata pełna witamin, mojego autorstwa: sałata rzymska, listki bazylii i kolendry, avocado, pieczony kurczak, dresing jogurtowo-cytrynowy + wiórki z parmezanu i kiełbi brokuła.
Poniżej kolejna z moich kompozycji: młode listki botwinki, truskawki, kozi ser, dojrzewająca szynka orzechy włoskie i blanszowane szparagi + dresing z oleju z avocado, cytryny i bazylii.
Było bardzo gwarno, kolorowo i niezwykle smacznie. Na koniec spotkania było ogłoszenie konkursu i rozdanie upominków ufundowanych przez firmę Oleofarm oraz wspólna degustacja przygotowanych przez nas, naładowanych witaminami, sałatek:) Jeszcze raz bardzo dziękuję organizatorom za możliwość uczestniczenia w spotkaniu oraz dziewczynom (blogerkom) za fantastyczne towarzystwo!!
Jeśli jesteście ciekawi kto wraz ze mną (pierwsza z prawej) świetnie się tam bawił, zapraszam do listy poniżej:
Dzikowiec od kuchni
Świat pachnie szarlotką
Kuchenny bałagan
Kuchnia Bazylii
Nie-typowe wypieki
Smacznie z Joanną
Ślinka cieknie!
Dorota smakuje
Źródło:http://wzaciszudomowejkuchni.blogspot.com/2013/06/oleofarm-fabryka-zdrowia-i-restauracja.html