ßßß
Składniki:1 opakowanie warzyw na patelnię po staropolsku1 opakowanie warzyw na patelnię orientalnych2 łyżki masła2 łyżki curry1 szklanka bulionu warzywnego1 łyżeczka sosu rybnego1 łyżka cukru1 łyżeczka kuminu2 ząbki czosnkusól, pieprz
Przygotowanie:Kumin uprażyć na suchej patelni. Przełożyć na talerzyk gdy zacznie pachnieć.Masło rozpuścić, gdy będzie gorące wrzucić zamrożone warzywa oraz przyprawę z warzyw orietalnych.Smażyć aż zmiękną ok. 7-8 minut.Dodać sos rybny, kumin i curry.Przesmażyć i zalać bulionem.Gotować 5 minut po czym podawać, np. z plastrami marynowanego tofu lub wędzonym łososiem z wasabi.Powiązane notki:Pikantna pierś z kurczaka w cieście z curry i sezamuCurry z kurczaka z mlekiem kokosowymOmlet z warzywami i serem żółtymSzybki Kurczak w sosie Curry z mlekiem kokosowym i kukurydząSałatka z serem Lazur i nerkowcami