ßßß
Składniki :3 filety – piersi z kurczaka bez kości ( połówki )kilka plastrów sera żółtego gouda lub ementalerkilka gałązek świeżego majeranku2 łyżki masłasól , pieprz do smaku1 łyżeczka suszonego , mielonego czosnkuwykałaczki do spięcia
Piersi płukamy , obieramy ze wszystkich farfocli , błonek , tłuszczyków i innych nieprzyjemnych myków 😉 Nacinamy delikatnie wzdłuż , ale nie do końca – tworzymy taką jakby kieszonkę ( jak na zdjęciu ) . Plastry sera składamy w paski , tak żeby dały się włożyć do piersi drobiowej . Wnętrze kurczaka solimy , pieprzymy , prószymy czosnkiem i upychamy do niego ser , oraz gałązkę majeranku . Zapinamy wykałaczkami ( jak na zdjęciach ) . Smażymy z obu stron na małym ogniu , aż filety zrobią się apetycznie złociste , trwa to około 15-20 minut w zależności od ich grubości . Po zdjęciu z patelni , wyciągamy wykałaczki , kroimy w plastry i podajemy na ryżu lub kaszy z warzywami . Smacznego 😉