Wykonanie
To danie świetnie sprawdza na przyjęcia. Mozna przygotować wcześniej, a około 25 minut przed podaniem upiec w piekarniku :)Składniki:
4
piersi z kurczaka4 duże lub 8 mniejszych plastrów
boczkuok 15 dag
sera żółtegoczosnek granulowany2 ząbki
czosnkusólpieprzPrzygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdą z piersi doprawić
sola i
pieprzem. Ząbki
czosnku przecisnąć przez praskę, doprawic nim piersi. Do smaku doprawić również odrobiną
czosnku granulowanego.
Ser żółty pokroić w słupki. Każdy słupek
sera umieścić na początku
piersi z kurczaka i zawinąć w rulon jak roladę. Następnie każdą roladkę owinąć plastrami
boczku.Umieścić na blaszce, zapiekać w temperaturze ok 180 stopni przez około 20-25 minut. Smacznego