Wykonanie
Jak nie przestanę gotować
będę musiała kupić nową sukienkę na studniówkę, bo z rozmiaru 34 wskoczę w 38. :DTa zapiekanka jest pyyycha ! :) Jeśli się odchudzacie to nie polecam, lecz jeśli szkoda wam życia na odchudzanie to
róbcie, bo jest genialna :)* cała
pierś z kurczaka* 250g
serka mascarpone* opakowanie
makaronu* 15dkg
sera żółtego w kostce (jaki kto lubi)*
przyprawa do mięs Knorr*
sól,
pieprz*
masło* 2-3 ząbki
czosnkuMakaron gotujemy al'dente. Pierś marynujemy w
przyprawie do
mięs i obsmażamy. Naczynie żaroodporne smarujemy
masłem i wykładamy tam wymieszaną pierś z
makaronem i
serkiem mascarpone. Możemy dosolić i dopieprzyć do smaku. Ząbki
czosnku kroimy w plasterki i układamy na wierzchu. Ścieramy
ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy po zapiekance. Pieczemy w temp 180 stopni nie dłużej niż godzinę (czasami nawet 40 min wystarcza, zależy od tego jak przysmażyliśmy
kurczaka i ugotowaliśmy
makaron)Już niedługo pojawią się u mnie świąteczne przysmaki. :)