ßßß
Składniki:2 puszki szprotek w pomidorach ( standardowe, owalne )4 korniszony3 ugotowane jajka1 cebula1 ugotowana marchewka4 łyżki ugotowanego ryżu1 łyżka koncentratu pomidorowegosól, pieprzPrzygotowanie:Rybki rozgniatamy z ryżem i koncentratem.Jajka, cebulę,korniszony i marchewkę drobno siekamy – ja zmiksowałam. Dodajemy je do rybek i doprawiamy.Smacznego!Możecie użyć każdych innych rybek, np. kawałków tuńczyka, śledzi lub makreli. Z rybkami w oleju jest równie pyszna, proponuję wtedy dodać do niej pokrojone chilli i kukurydzę.Jeśli składniki tylko pokroicie – otrzymacie pyszną sałatkę.
Powiązane notki:Kremowa pasta z kurczaka2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chlebaPasta twarożkowa z oliwkamiŚledź w śmietanie z jabłkami, cebulą i korniszonamiSurówka wielowarzywna z burakiem