ßßß Cookit - przepis na Pasta rybna

Pasta rybna

Wykonanie

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×
Taką pastę robiła zawsze moja mama, teraz robię ją i ja. Z pewnością jest to kolejna pozycja , która kojarzy mi się ze smakami dzieciństwa. Jeśli lubicie takie domowe pasty spróbujcie jej w tej wersji, mojej rodzinnej.
Składniki:
2 puszki szprotek w pomidorach ( standardowe, owalne )
4 korniszony
3 ugotowane jajka
1 cebula
1 ugotowana marchewka
4 łyżki ugotowanego ryżu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rybki rozgniatamy z ryżem i koncentratem.
Jajka, cebulę,korniszony i marchewkę drobno siekamy – ja zmiksowałam. Dodajemy je do rybek i doprawiamy.
Smacznego!
Możecie użyć każdych innych rybek, np. kawałków tuńczyka, śledzi lub makreli. Z rybkami w oleju jest równie pyszna, proponuję wtedy dodać do niej pokrojone chilli i kukurydzę.
Jeśli składniki tylko pokroicie – otrzymacie pyszną sałatkę.
Powiązane notki:
Kremowa pasta z kurczaka
2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chleba
Pasta twarożkowa z oliwkami
Śledź w śmietanie z jabłkami, cebulą i korniszonami
Surówka wielowarzywna z burakiem
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/04/15/pasta-rybna