Wykonanie
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×Taką pastę robiła zawsze moja mama, teraz robię ją i ja. Z pewnością jest to kolejna pozycja , która kojarzy mi się ze
smakami dzieciństwa. Jeśli lubicie takie domowe pasty spróbujcie jej w tej wersji, mojej rodzinnej.
Składniki:2 puszki
szprotek w pomidorach ( standardowe, owalne )4
korniszony3 ugotowane
jajka1
cebula1 ugotowana
marchewka4 łyżki ugotowanego
ryżu1 łyżka
koncentratu pomidorowegosól,
pieprzPrzygotowanie:
Rybki rozgniatamy z
ryżem i koncentratem.
Jajka,
cebulę,
korniszony i
marchewkę drobno siekamy – ja zmiksowałam. Dodajemy je do rybek i doprawiamy.Smacznego!Możecie użyć każdych innych rybek, np. kawałków
tuńczyka,
śledzi lub
makreli. Z
rybkami w oleju jest równie pyszna, proponuję wtedy dodać do niej pokrojone
chilli i
kukurydzę.Jeśli składniki tylko pokroicie – otrzymacie pyszną
sałatkę.
Powiązane notki:Kremowa pasta z
kurczaka2 w 1
sałatka z
tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do
chlebaPasta twarożkowa z
oliwkamiŚledź w
śmietanie z
jabłkami,
cebulą i
korniszonamiSurówka wielowarzywna z
burakiem