Wykonanie
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×Kolejna propozycja dla Naszych maluszków. Dziś kurczaczek z zimowymi warzywami. Polecam Wam używanie do takich dań mrożonek, są bez konserwantów i barwników, zawsze pod ręką a co najważniejsze są różnorodne ( co przy gotowaniu dań dla niemowląt jest bardzo praktyczne – mamy
miks warzyw, każdego w małej ilości ) , bogate źródło witamin i błonnika na co dzień.
Składniki:2 porcje:1 ugotowana pałka z
kurczaka150 g mrożonej zupy zimowej (
kalafior,
brokuł,
fasolka,
marchewka,
por )10 nitek
makaronu spaghetti1 łyżeczka
masła1 łyżeczka
olejuPrzygotowanie:Warzywa wrzucamy do wrzątku ( około 1 1/2 szklanki ).Dodajemy ugotowane
mięso z kurczaka i pokruszony
makaron.Gotujemy kontrolując aby
woda nie wyparowała a całość się nie przypaliła.Dodajemy tłuszcze, miksujemy i podajemy maluszkowi.Możemy dodać różnych
ziół :
oregano,
koperku,
natki,
bazylii lub
majeranku. Mój smyk nawet je lubiSmacznegoAniaPowiązane notki:Słodki
kurczak pieczony w
whiskyDla niemowląt : krupniczek jarzynowy z
koperkiemSolidna porcja
mięsa czyli Pieczony
kurczak „po Chińsku”
Kurczak w sosie
kokosowym z
kurkumą