ßßß
 
            
        
 Składniki:2 skrzydełka z kurczaka1/2 małego kalafiora4 ziemniaki2 marchewki1 pietruszka1/2 pora3 łyżki masła10 dag serka topionego śmietankowegoliść laurowyjarzynka lub sól do smakuszczypta czarnego pieprzu do smakuświeży koperek do dekoracjiSposób przygotowania:Ziemniaki skrobiemy kroimy w grubą kostkę, wkładamy do garnka razem z umytymi skrzydełkami, zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy listek laurowy i gotujemy 25 minut.Pozostałe warzywa obieramy por kroimy w pół krążki a pietruszkę i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości.
Składniki:2 skrzydełka z kurczaka1/2 małego kalafiora4 ziemniaki2 marchewki1 pietruszka1/2 pora3 łyżki masła10 dag serka topionego śmietankowegoliść laurowyjarzynka lub sól do smakuszczypta czarnego pieprzu do smakuświeży koperek do dekoracjiSposób przygotowania:Ziemniaki skrobiemy kroimy w grubą kostkę, wkładamy do garnka razem z umytymi skrzydełkami, zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy listek laurowy i gotujemy 25 minut.Pozostałe warzywa obieramy por kroimy w pół krążki a pietruszkę i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości.