ßßß
 
            
        
 Przygotowanie:Wszystkie warzywa umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.Botwinkę oddzielić od buraczków pokroić drobno.Buraczki oraz kalarepy obrać , pokroić w małą kostkę.Do garnka włożyć przygotowane składniki zalać bulionem ( jeśli bulion nie zakrywa warzyw dolać wody) , gotować do miękkości ok. 20 min.Po tym czasie wyłączyć gaz.Ogórki oraz cebulę obrać pokroić w kostkę , rzodkiewki w pół plasterki- przełożyć do garnka , doprawić solą, pieprzem i octem.Garnek odstawić po przestygnięcia.Gdy będzie już chłodny wlać maślankę oraz kefir.Odstawić do lodówki na ok.2 h ( czym dłużej będzie stał w lodówce tym bardziej będzie lepszy)W czasie gdy botwinka się chłodzi ziemniaki obrać umyć , ugotować do miękkości z dodatkiem soli.Odcedzić , osuszyć nad ogniem ,dodać masło oraz posiekany koperek. Delikatnie przemieszać potrząsając garnkiem.Schłodzoną botwinkę podawać z jajkiem pokrojonym w kostkę na cztery części lub na pół oraz porcją młodych ziemniaków na oddzielnym talerzu.SmacznegoPost navigation← Bardzo smaczne połączenie grillowanego łososia ze szparagami oraz innymi świeżymi warzywami.Niezwykle oryginalne połączenie smaków. Torcik jest banalnie prosty w przygotowaniu i orzeźwiający , smaki wprost eksplodują w ustach. →
Przygotowanie:Wszystkie warzywa umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.Botwinkę oddzielić od buraczków pokroić drobno.Buraczki oraz kalarepy obrać , pokroić w małą kostkę.Do garnka włożyć przygotowane składniki zalać bulionem ( jeśli bulion nie zakrywa warzyw dolać wody) , gotować do miękkości ok. 20 min.Po tym czasie wyłączyć gaz.Ogórki oraz cebulę obrać pokroić w kostkę , rzodkiewki w pół plasterki- przełożyć do garnka , doprawić solą, pieprzem i octem.Garnek odstawić po przestygnięcia.Gdy będzie już chłodny wlać maślankę oraz kefir.Odstawić do lodówki na ok.2 h ( czym dłużej będzie stał w lodówce tym bardziej będzie lepszy)W czasie gdy botwinka się chłodzi ziemniaki obrać umyć , ugotować do miękkości z dodatkiem soli.Odcedzić , osuszyć nad ogniem ,dodać masło oraz posiekany koperek. Delikatnie przemieszać potrząsając garnkiem.Schłodzoną botwinkę podawać z jajkiem pokrojonym w kostkę na cztery części lub na pół oraz porcją młodych ziemniaków na oddzielnym talerzu.SmacznegoPost navigation← Bardzo smaczne połączenie grillowanego łososia ze szparagami oraz innymi świeżymi warzywami.Niezwykle oryginalne połączenie smaków. Torcik jest banalnie prosty w przygotowaniu i orzeźwiający , smaki wprost eksplodują w ustach. →