ßßß

Przygotowanie:Kapustę ugotować do miękkości , wyjąć z garnka wystudzić.Mięso wymieszać z soczewicą , ryżem , rosołem/bulionem oraz przyprawami wg. smakuZ miękkiej kapusty odrywać liście , kłaść na początek każdego od szerszej strony porcję farszu formując małego kotlecika.Zawijać najpierw jedne z boków do środka a następnie zwinąć w rulon.Sos pomidorowy:W garnku rozgrzać masło , wlać przecier , przesmażyć go co chwila mieszając.Wlać wodę , oraz przyprawy wg. smaku- wymieszać , doprowadzić do zagotowania.Do naczynia żaroodpornego przełożyć gołąbki, zalać je sosem pomidorowym.( W razie gdyby nie były całkowicie zakryte dolać wody)Piec 90 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.SmacznegoPost navigation← Syte tortille z sałatą ,szynką , serem, plackiem ziemniaczanym , jajkiem na twardo i ogórkiem kiszonym. Polane ketchupem i majonezem. Idealne na spotkanie ze znajomymi lub oryginalny obiad dla rodziny.Sola jest jedną z moich ulubionych ryb.Ma delikatne białe mięso. W chrupiącej serowej panierce smakuje wyśmienicie. →