Wykonanie
HomeSAŁATKI / SURÓWKIDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
sałatka warstwowa wegetariańska

Myślałam o alternatywie dla wegetarian dla sałatek z
kurczakiem i wymyśliłam
sałatkę z
pieczarkami obsmażanymi w cieście naleśnikowym …Produkty:20 dag
pieczarek2
jajka2 łyżki
mąki2 ząbki
czosnkusól ,
pieprz.2 łyżki
oleju + 1 łyżka
masła.

Wykonanie:
Jajka solimy,
pieprzymy oraz dodajemy
czosnek przeciśniety przez praskę mieszamy energicznie rózgą..dodajmy
mąki tyle aby powstało dość gęste ciasto ..by nie spływało a trzymało sie na
pieczarce ..jak na załączonym rysunku..maczamy z obu stron i obsmażamy na złoty kolor.z obu stron..przykrywamy i pozostawiamy na wolnym ogniu około 5 minut..

wyciągamy na ręcznik papierowy..odsączamy z tłuszczu..i kroimy w kaski..Na dno salaterki układamy pokrojone
pieczarki..Pozostałe produkty:1/2
czerwonej cebuli1/2 czerwonej podłużnej lub innej
papryki1/2
ogórka świeżego2
ogórki korniszony1/3 główki
kapusty pekińskiejświeży
szczypiorek lub
koperek1 łyzka majonezy+ 1 łyżeczka
ketchupu + 2 łyżki dobrego
jogurtu..Wykonanie:Na
pieczarki dajemy pokrojoną w cienkie piórka
cebulę oraz drobno pokrojone
ogórki..na to dajemy sos powstały z
majonezu,
ketchupu i
jogurtu..Następnie pokrojoną
paprykę oraz
kapustę pekińską .. Wierzch posypujemy drobno pokrojonym
szczypiorkiem lub
koperkiem..SmacznegoPowiązany przepis:
sałatka gyros
pieczarki smażone w cieście naleśnikowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
