ßßß

Polecam przepis na Rybę po japońsku..Już od dłuższego czasu chciałam zrobić tą rybę ,ale dzisiaj dopiero był ten odpowiedni dzieńSkładniki:filety rybne 1 kgjaj 1 sztukamąkasól, pieprzpapryka czerwona 2 sztukiogórek konserwowy 5 sztukcebula 2 sztuki1/2 soku z cytryny2 -3 ząbki czosnkuolej + masło do smażeniaZalewa:3 łyżeczki koncentratu pomidorowego2 szklanki woda1/2 szklanki oleju4 łyżki keczupu4 łyżki cukru4 łyżki octusól do smakupieprz oraz ostra papryka
Sposób przygotowaniaFilety oprószam solą i pieprzem,skropić cytryną oraz natrzeć czosnkiem i pozostawić na godzinę by przeszło. Panierujemy w jajku i mące i smażymy na oleju /ja zawsze na oleju + masło/ na złoty kolor. Paprykę i ogórki kroimy w paski, cebulę w piórka. Składniki na zalewę mieszamy w garnku i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy następne 5-10 minut. W naczyniu układamy na przemian: zalewę, usmażone ryby,…zalewę. Odstawiamy przynajmniej na kilka godzin w chłodne miejsce.Może być odmienna alternatywa na Wigilię i Święta ..Serdecznie polecamPowiązany przepis:nalewka pomarańczowaśledzie w sosie musztardowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy