Wykonanie
HomeRYBY /
OWOCE MORZAryba po japońsku


Polecam przepis na
Rybę po japońsku..Już od dłuższego czasu chciałam zrobić tą
rybę ,ale dzisiaj dopiero był ten odpowiedni dzieńSkładniki:
filety rybne 1 kgjaj 1 sztuka
mąkasól,
pieprzpapryka czerwona 2 sztuki
ogórek konserwowy 5 sztuk
cebula 2 sztuki1/2
soku z cytryny2 -3 ząbki
czosnkuolej +
masło do smażeniaZalewa:3 łyżeczki
koncentratu pomidorowego2 szklanki
woda1/2 szklanki
oleju4 łyżki
keczupu4 łyżki
cukru4 łyżki
octusól do smaku
pieprz oraz
ostra papryka
Sposób przygotowaniaFilety oprószam
solą i
pieprzem,skropić
cytryną oraz natrzeć
czosnkiem i pozostawić na godzinę by przeszło. Panierujemy w
jajku i
mące i smażymy na
oleju /ja zawsze na
oleju + masło/ na złoty kolor.
Paprykę i
ogórki kroimy w paski,
cebulę w piórka. Składniki na zalewę mieszamy w garnku i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy następne 5-10 minut. W naczyniu układamy na przemian: zalewę, usmażone
ryby,…zalewę. Odstawiamy przynajmniej na kilka godzin w chłodne miejsce.Może być odmienna alternatywa na Wigilię i Święta ..Serdecznie polecamPowiązany przepis:
nalewka pomarańczowa
śledzie w
sosie musztardowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
