Z dzieciństwa pamiętam naleśniki z serem albo z dżemem. Zawsze na słodko. Owszem pyszne ale takie wytrawne są równie dobre. Bardziej syteskładniki na naleśniki:400 g mąki4 jajka2 szklanki mleka1 szklanka wody mineralnej gazowanejszczypta soliMąkę przesiewamy, mleko mieszamy z wodą. Jaja miksujemy na puszystą masę, dodajemy mąkę,mleko z wodą i sól. Starannie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.składniki na farsz:ok 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 mała puszka kukurydzy1 puszka groszku z marchewką1 duża cebula1 ząbek czosnku1 puszka pomidorówsól, pieprzostra paprykadodatkowo:masłostarty ser żółtyNa patelni podsmażamy mięso mielone, następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę i posiekany ząbek czosnku. Gdy cebula się zeszkli dodajemy odcedzoną kukurydzę i groszek z marchewką. Chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory. Dusimy około 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.Naleśniki smarujemy farszem, składamy w kopertę albo zwijamy w ruloniki. Układamy w formie wysmarowanej tłuszczem. Na naleśniki ścieramy trochę masła i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.Sprawdź te przepisy :Kiełbaski zapiekane w cieście naleśnikowym.Naleśniki TiramisuDzień naleśnikaJajka zapiekane z szynką.