Wykonanie

Ten przepis na muffinki jest w rodzinie od lat. Przekazywany, modyfikowany w zależności od tego jakie składniki mamy akurat pod ręką. Przepis jest prosty, nie może się nie udać :-) Szybkie muffiny bez komplikacji czy zbędnych procedur kuchennych: wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do papilotek i pieczemy. Dosłownie w 40 minut mamy aromatyczne, wilgotne i przepyszne babeczkiSmacznego !

Składniki: 1
jabłko pokrojone w kosteczkę½ szklanki
orzechów włoskich2 szklani.
mąki3
jajka1 łyżka
proszku do pieczenia1 szklanka
cukru brązowego¾ szklanki
cukru białego1 szklanka
wiórków kokosowych1 szklanka tartej
marchwi1 szklanka
rodzynek1 szklanka
olejuPrzyprawy:1 łyżka
cynamonu1 łyżeczka
cukru wanilii.½ łyżeczki mielonych
goździków½ łyżeczki
imbiru½ łyżeczki
gałki muszkatołowej½ łyżeczki
kardamonu¼ łyżeczki
soliPonieważ miałam dojrzałe
banany do części muffinek powciskałam ich kawałki.

Wykonanie:Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, a w drugiej te mokre. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy zawartość obu misek. Papilotki napełniamy do 3/4 wysokości
ciastem i ustawiamy na blaszce do pieczenia .Pieczemy przez ok. 25 minut. Babeczki studzimy na kratce, ubieramy w ozdobne osłonki i posypujemy
cukrem pudrem