Wykonanie
Wykwintne, wspaniałe, wilgotne ciasto o złocistym kolorze uzyskanym poprzez dodanie
syropu klonowego oraz
cukru muscovado. Jeśli jesteś łasuchem to z pewnością rozsmakujesz się w tym cieście.

Składniki:1,5 szklanki
oleju,1,5 szklanki
cukru muscovado,4
jajka,0,5 szklanki
syropu klonowego (jak zamiennik można użyć
miód naturalny np. wielokwiatowy)2,5 szklanki
mąki zmieszanej z 2 łyżeczkami
proszku do pieczenia,2 łyżeczki
cynamonu,2 łyżeczki mielonych
goździków,2 duże grubo starte
marchewki,garść
rodzynek,
wiórków kokosowych, posiekanych
orzechów włoskich,3 łyżki
skórki pomarańczowejMieszamy
olej,
cukier,
jajka oraz
syrop klonowy. Powoli dodajemy
mąkę zmieszaną z
proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy utartą na grubych oczkach
marchewkę,
rodzynki,
wiórki kokosowe,
orzechy i
skórkę pomarańczową. Ciasto przekładamy do formy (najlepiej do takiej, jaką używamy do wypieku keksa). Pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 st.C.SMACZNEGO!