Wykonanie

Wczoraj były walentynkowe magdalenki, a dzisiaj kolejny walentynkowy przepis z rodzaju last minute ! Szybkie muffiny bez komplikacji czy zbędnych procedur kuchennych: wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do papilotek i pieczemy. Dosłownie w 40 minut mamy aromatyczne, wilgotne i przepyszne babeczki na słodki walentynkowy prezent lub poczęstunek.Składniki:2 szklanki
mąki3
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
cukru brązowego¾ szklanki
cukru białego1 szklanka
wiórków kokosowych1 szklanka tartej
marchwi1 szklanka
rodzynek1 szklanka
olejuPrzyprawy:1 łyżka
cynamonu1 łyżeczka
cukru wanilii.½ łyżeczki mielonych
goździków½ łyżeczki
imbiru½ łyżeczki
gałki muszkatołowej½ łyżeczki
kardamonu¼ łyżeczki
soli
Wykonanie:Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, a w drugiej te mokre. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy zawartość obu misek. Papilotki napełniamy do 3/4 wysokości
ciastem i ustawiamy na blaszce do pieczenia .Pieczemy przez ok. 25 minut. Babeczki studzimy na kratce, ubieramy w ozdobne osłonki i posypujemy
cukrem pudrem.