ßßß
Składniki:1,5 szkl. mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki soli1 łyżeczka cynamonu0,5 łyżeczki imbiru0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej2 szkl. startej na drobnych oczkach marchewki (4 średnie sztuki)0,75 szkl. oleju3 jajka1 szkl. drobnego cukru1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoSposób przygotowania:W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej ubij lekko jajka z cukrem - za pomocą widelca lub rózgi. Dodaj olej, ekstrakt i marchewkę. Wymieszaj.Następnie wymieszaj obie masy ze sobą. Przełóż do przygotowanej wcześniej formy do muffinek wyłożonej papilotkami. Piecz 20 minut w 180 st. do suchego patyczka.