Wykonanie

Krem z
marchwi i
pomarańczy, który idealnie pasuje na zimowe wieczory. Można dodać
imbir, który
doda kremowi interesującego posmaku.Składniki4-5 średnich
marchewek1
pomarańcza2 średnie
ziemniaki3/4 litra
bulionupieprz,
sól do smaku
ocet balsamicznygrzanki np.
czosnkowemasłobazylia,
estragonSposób przygotowaniaKrok 1
Marchewkę i
ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na masełku ok 10 minut.
Pomarańczę sparzamy i tarkujemy ok 1 łyżkę skórki.
Bulion zagotowujemy, dodajemy warzywa, sok z
pomarańczy, gotujemy ok. 15 minut do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy skórkę z
pomarańczy,
przyprawy i blendujemy na gładką masę. Przyozdabiamy grzankami czosnkowymi.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.0/ 10 (4 votes cast)Krem
marchewkowo-
pomarańczowy, 8.0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyKrem
pomidorowo-
selerowyPikantna zupa z
kurczakiem, warzywami i
mlekiem kokosowymSałatka warzywnaZupa z
zielonej soczewicy i
pomidorówZłocista zupa kukurydziana