ßßß
Krem z marchwi i pomarańczy, który idealnie pasuje na zimowe wieczory. Można dodać imbir, który doda kremowi interesującego posmaku.Składniki4-5 średnich marchewek1 pomarańcza2 średnie ziemniaki3/4 litra bulionupieprz, sól do smakuocet balsamicznygrzanki np. czosnkowemasłobazylia, estragonSposób przygotowaniaKrok 1Marchewkę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na masełku ok 10 minut. Pomarańczę sparzamy i tarkujemy ok 1 łyżkę skórki. Bulion zagotowujemy, dodajemy warzywa, sok z pomarańczy, gotujemy ok. 15 minut do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy skórkę z pomarańczy, przyprawy i blendujemy na gładką masę. Przyozdabiamy grzankami czosnkowymi.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.0/ 10 (4 votes cast)Krem marchewkowo- pomarańczowy, 8.0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyKrem pomidorowo-selerowyPikantna zupa z kurczakiem, warzywami i mlekiem kokosowymSałatka warzywnaZupa z zielonej soczewicy i pomidorówZłocista zupa kukurydziana